Girona

Girona té tot l'encant de les grans ciutats, però sense multituds; una ciutat feta a mida humana per gaudir-ne en totes els vessants: oferta cultural, festes, gastronomia, esdeveniments, festivals, comerç ... Visiteu-la en qualsevol moment de l'any i, si podeu, veniu més d'una vegada, perquè és una ciutat viva i sempre té sorpreses per oferir.

Què visitar

El Barri Vell de Girona és un dels centres històrics més evocadors de Catalunya, amb elements únics a Europa. Particularment destaca el seu antic barri jueu, un laberint de carrerons i patis amb fascinants edificis amb restes jueves, que evoquen l'atmosfera d'altres temps. També es poden visitar una gran varietat d'elements i edificis històrics: la Catedral, el resultat de diversos estils superposats (s. XI-XVIII) i amb la nau gòtica més ampla del món, les esglésies de Sant Feliu i Sant Nicolau, el Monestir de Sant Pere de Galligants, els Banys Àrabs, la recentment restaurada Casa Masó, on va néixer Rafael Masó -arquitecte local i creador destacat de l'època noucentista- entre molts altres llocs d’interès, com els sis museus que posseeixen un fons patrimonial de gran interès.

Des dels diferents ponts sobre el riu Onyar, es pot apreciar una de les imatges més populars de la ciutat, les cases del riu, font d'inspiració per a molts artistes. D'altra banda, les antigues muralles medials, que voregen el centre històric per l'est, ofereixen un agradable passeig amb unes vistes espectaculars sobre la ciutat.

Gastronomia i compres

Tant la part nova com el casc antic de la ciutat, ofereixen una gran oferta de botigues, que combinen productes tradicionals amb dissenys d'avantguarda, així com una gran varietat de restaurants per gaudir de la cuina mediterrània i catalana, i els més creatius i plats de moda. Com a exemple, només esmentar que Girona té dos restaurants amb estrelles Michelin, El Celler de Can Roca amb 3 estrelles Michelin dirigit pels germans Roca i Massana amb 1 estrella Michelin dirigit pel cuiner Pere Massana.

Un passeig pel mercat, permet al visitant gaudir dels productes frescos i locals servits en la majoria dels restaurants de la ciutat, i al llarg de l'any, es poden visitar les fires i mercats d'art, artesania, pintura, flors, alimentació antiguitats... el complement ideal per amenitzar un tranquil passeig pel centre de la ciutat.

Girona tot l'any

Girona ofereix una molt àmplia oferta d'activitats al llarg de tot l'any. Destaca Girona Temps de Flors el mes de maig, moment en que la monumental ciutat s'omple de flors. A més, Girona és avui un referent en l'àmbit de la producció cultural amb destacats esdeveniments com el Festival de Teatre Temporada Alta. Destacar també les Fires i Festes de Sant Narcís, la festa major de la ciutat, a finals del mes d'octubre, en què Girona s'omple de visitants atrets pels seus actes tradicionals i populars, fires i mercats, atraccions, concerts...

Més informació: www.girona.cat/turisme